Και Τώρα Τι?

Καθώς μία νέα ψυχή συνοδεύτηκε στην τελευταία της κατοικία, η Ελλάδα δάκρυσε. Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ήταν αποτέλεσμα αυτοχειρίας, έκανε την Ελλάδα να βουρκώσει, να εξοργιστεί, να ταυτιστεί, να πονέσει, ακόμα και ν’ αμφισβητήσει. Το θέμα που απασχόλησε τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες φτάνει στο τέλος του; Θα πετάξουμε για ακόμη μία φορά το θέμα του εκφοβισμού στο χρονοντούλαπο της αδιαφορίας; Η κοινωνία των Ιωαννίνων πενθεί για έναν αδικοχαμένο νέο, όμως είναι η ίδια κοινωνία η οποία σιωπεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Πάραυτα, αυτά τα θύματα του συνεχούς και κάποιες φορές χωρίς όριο εκφοβισμού συνεχίζουν να είναι μόνα και απροστάτευτα.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να ρίξουμε λίγο παραπάνω φως σε τέτοιου είδους φαινόμενα και να τα καταπολεμήσουμε από τη ρίζα τους. Τα βασανιστήρια της γαλακτομικής σχολής μπορεί να συμβούν στο δικό σου παιδί την επόμενη φορά. Και τότε θα είναι ήδη άργα.

Η μόρφωση γονέων, μαθητών καθώς και εκπαιδευτικών είναι ζωτικής σημασία προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ας πάρουμε τα μέτρα μας λοιπόν σαν κοινωνία όσο υπάρχει ακόμα περιθώριο, πρωτού  ζήσουμε την ενσάρκωση ενός ελληνικού American History X φινάλε.  Πρωτού η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου και θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

 

Take a minute to hit the Like or Share button if you liked this post. Or follow viewpoint to stay updated. Feel free to comment and share your thoughts. 

Και Τώρα Τι?